Wednesday, September 24, 2014

RAW Cauliflower Rice Sushi




Vaja läheb:

* 2 nori lehte

riisi jaoks:

* 1/2 lillkapsast
* kuni 1/2 pehmet avokaadot
* 1 spl õunaäädikat
* soola
* pipart

Purusta käägikombainis kõik koostisosad nii peeneks, et mass meenutaks keedetud riisi. Määri riis nori lehele nii, et äärtest jääks vähemalt 1 cm vabaks.

sisu jaoks kasutasin:

* avokaadot
* porgandit
* kurki
* peterselli
* paprikat
* seesami seemneid

Lõika kõik peenikesteks ribadeks ja aseta piklikult riisiga kaetud nori lehe ühele poole. Kasutades bambusematti, keera leht tihedaks toruks.
Võta terav nuga, kasta vette ja ettevaatlikult lõika ära toru otsad. Kasta nuga vette iga kord enne lõikamist. Serveeri meelepäraste kastmete- ja sushi lisanditega.

IN ENGLISH:

Ingredients:

* 2 nori sheets

for the rice:

* 1/2 cauliflower
* up to 1/2 avocado
* 1 tbsp apple cider vinegar
* salt
* pepper

Pulse everything in a food processor until it starts to resemble cooked rice. Spread the rice over nori sheets, leaving 1 cm uncovered at top and bottom of the nori.

for the fillings i used:

* avocado
* carrot
* cucumber
* parsley
* red bell pepper
* sesame seeds

Cut everything in thin stripes and arrange across rice. Moisten top edge with water and roll forward using the sushi mat. Roll tightly overlapping to seal with the moist edge. Remove sushi mat and place roll seam side down. Moisten knife and cut into equal pieces. Serve with different sauces and sushi fixings.



No comments:

Post a Comment