Tuesday, September 9, 2014

RAW Apple Sorbet



Vaja läheb:

* 3 keskmist õuna (mina kasutasin Valge Klaari õunu meie aiast)
* 2 spl agaavi siirupit
* kaneeli (peale raputamiseks)

Koori õunad ja lõika väikesteks tükkideks. Külmuta. Enne blenderdamist võta vähemalt 5 minutit enne kapist välja, et õunatükid pisut sulada saaksid. Võid tükid noaga väiksemaks lõigata. Juurde valada siirup ja miksriga kõik ühtlaseks massiks segada.

IN ENGLISH:

Ingredients:

* 3 medium apples (i used ones from my garden, which are called Valge Klaar in estonian)
* 2 tbsp agave syrup
* cinnamon (for sprinkling)

Peel the apples and cut into little pieces. Freeze. You should take them out at least 5 minutes before blending, to melt. Now you can cut them in even more fine pieces if you like, so it's easier to blend. Using a hand mixer, blend the apples and syrup into a creamy consistency.  Sprinkle cinnamon on top.

No comments:

Post a Comment