Monday, June 30, 2014

RAW Rose-Coconut Ice Cream With Black Poppy Seeds




Vaja läheb:

* 2 banaani
* u 1-2 tl roosivett
* 1 spl kookoshelbeid
* u 1-2 tl mooniseemneid

Koori ja lõika banaanid väikesteks tükkideks ja pane kaanega anumasse ja külmuta. Kui banaanid on täiesti külmunud pead natuke ootama, et need pisut üles sulaksid. Lisa banaanidele roosivesi ja blenderda. Võid kasutada ka näiteks tavalist käsimiksrit. Lisa kookoshelbed ja seemned ja sega läbi. 
Võid juurde segada ka näiteks pool teelusikatäit peedimahla, et jäätis oleks roosa.
Soovitus on süüa jäätis ära kohe peale selle valmimist, sest see kipub palju rutem ära sulama, kui tavaline jäätis. 

IN ENGLISH:

Ingredients:

* 2 bananas
* approx. 1-2 tsp rosewater
* 1 tbsp shredded coconut
* approx. 1-2 tsp black poppy seeds

Peel and cut the bananas. Freeze them in a food container. When the bananas have frozen, place the chunks in food processor and blend with the rosewater until creamy. You can also use a regular hand blender if you want to, but it will just take more time. Stir in the shredded coconut and seeds. You can also use about half a tsp of beet juice to make the ice cream pink. 
Try to eat the ice cream right away, because it tends to melt a lot faster than regular ice creams.

No comments:

Post a Comment