Trühvlid sobivad imehästi isetehtud kingiks kellelegi armsale!
Martsipani jaoks läheb vaja:
* u 1 kruus mandleid
* vahtra- ja/või agaavisiirupit (nii palju, et oleks just sulle meeldivalt piisavalt magus)
* u 2 - 3 tl roosivett
* pisitillukene näpuotsatäis soola
Leota mandlid soojas vees. Eemalda mandlitelt nahk ja pane kooritud pähklid kas köögikombaini või kohvikeskisse ja jahvata. Kuna minu mandlid olid veel pisut niisked, siis mass hakkaski kohe martsipani meenutama. Aga kui teie mandlid on juba eelnevalt kooritud ja kuivad, siis jahvatades peaks teil tekkima mandlijahu ja sellega edasi töötada on sama lihtne. Lisage massile siirupid ja õievesi, segage lusikaga. Lisage sool ja segage veel. Tuleb vaadata, et vett ei läheks liiga palju, muidu mass hakkab segades kergelt vahutama ja ei kleepu enam hästi kokku, sest on liiga pehme. Voolige endale meeldiva kujuga kommid ja pange alusele. Kui te soovite trühvleid kaunistada või veel maitsestada, siis hea oleks seda teha nüüd, sest hiljem on nad juba veidi kõvemad ja siis ei kleepu enam miski nende külge. Aga kuna mina kaunistasin neid alles järgmisel päeval, siis kastsin iga palli uuesti korraks roosivette ja/või hõõrusin värske ingveritükiga niiskeks ja siis veeretasin soovitud tükkide/pulbri sees ilusaks.
Pildil on näha väga erinevaid martsipanikomme ja neid valikuid tõesti on lõputult.. Mina seekord kasutasin kõikvõimalikke erinevad helbekesi ja pulbreid, et lõpptulemus näeks võimalikult värviline ja tore välja. Ja kuna ma neid maitsnud veel ei ole, siis ei saa ka mingeid kindlaid soovitusi peale tüüpiliselt lollikindla martsipan+shokolaad teile anda. Aga pildil on näha martsipanipalle, mis on veeretatud:
*kookoshelvestes
*sidrunikoores
*spirulina pulbris
*toorkakao pulbris
*kaarobi pulbris
*kaneelis
*jahvatatud vanillikauna pulbris
*sarapuupähkli jahus
*kuivatatud peeditükkides
*lavendliõites
*goji marja purus
*chia seemnetes
*mooniseemnetes
*alfalfa ehk lutsernipulbris
No comments:
Post a Comment