Tuesday, May 6, 2014

RAW Beet Granola (Sweet)





Vaja läheb:

* 1 kruus kaerahelbeid
* 1/2 kruusi purustatud rukkiteri
* 1/2 kruusi kanepiseemneid (mina kasutasin neid koorimata kujul, aga võib ka vastupidi)
* 1/2 kruusi päevalilleseemneid
* 1/3 kruusi rosinaid (mina kasutasin mingeid teisi tundmatuid kuivatatud marju. Neid võib asendada ka näiteks inkamarjade- või kuivatatud jõhvikatega).


* 1/2 värsket peeti
* 6 suurt datlit (leotatud)
* 1 spl veevannil sulatatud kookosõli
* 1 helde tl kaneeli
* näpuotsatäis soola
* 2 spl vett (või rohkem/vähem)

Lõigu peet võimalikult õhukesteks viiludeks/tükkideks (mina tegin seda koorijaga) ja blenderda koos datli, õli, kaneeli, soola ja veega ühtlaseks massiks. Sega hulka kõik ülaltoodud kuivained. Pudista paraflexx paberile nii, et tükid ei tekiks kokku kleepudes liiga suured. Mina isiklikult tegin võimalikult väikesed.
Kuivata dehüdraatoris u 46 kraadi juures 6 - 8 tundi. 

Müsli peaks olema võimalikult krõbe ja kõige ilusamat tumeroosat värvi!
Söö toorversioonis näiteks mõne pähklipiimaga.

No comments:

Post a Comment