Wednesday, August 20, 2014

Vegan Pizza With Buckwheat Crust

Tegu ei ole toortoiduga!

Inspireerituna Sandra Vungi "Õhuke krõbe pärmita pitsapõhi" retseptist, valmistasin sellest oma versiooni!




Põhjaks:

* 2 kruusi toortatra jahu
* u 1 kruus leiget vett
* 1 spl õli
* soola
* ürte ja maitseaineid (kasutasin punet, rosmariini, tüümiani, paprika pulbrit, pipart ja kurkumi)

Keera ahi 250 kraadi peale.
Sega jahu ürtide ja maitseainetega ning seejäral lisa õli ja vähehaaval ka samal ajal segades vesi. Aseta taignapall 10 minutiks toidukile sisse ja seejärel vooli (vajadusel  lisa tatrajahu kasutades) taignarulliga põhjale sobiv kuju. Kasuta ka küpsetuspaberit!

Kastmeks:

* 4 päikesekuivatatud tomatit, leotatut
* 1 keskmine tomat
* 1/2 paprikat
* 1 tl õunaäädikat
* 1 tl agaavisiirupit/ 1 pehme dattel
* pipart

Blenderda kõik koostisosad ja määri pitsapõhjale.

Mina kasutasin pitsakatteks kirsstomateid, punast paprikat, punast sibulat, lillkapsast, küüslauku ja samuti Sandra Vungi retsepti järgi tehtud Vegan Cheddar Juustu. Peale raputasin veel pipart ja punet, tüümiani.

Küpsetasin umbes 15 minutit.



IN ENGLSIH:

For the crust:

* 2 cups rae buckwheat flour
* approx. 1 cup warm water
* 1 tbsp oil
* salt
* herbs and spices (such as oregano, rosemary, thyme, paprika powder, pepper and turmeric)

Preheat the oven to 250 degrees C.
Stir flour together with the herbs and spices. Add oil and slowly stirring, also the water. Set the dough ball into plastic wrap for about 10 minutes. 
Using a dough roller, make the crust and put it on the baking sheet. 

For the sauce:

* 4 sundried tomatoes, soaked
* 1 medium tomato
* 1/2 red bell pepper
* 1 tsp apple vinegar
* 1 tsp agave syrup/ 1 fresh date
* pepper

Blend and spread onto the crust.

For the topping i used: cherry tomatoes, red bell pepper, red onion, cauliflower, garlic and Sandra Vungi's Vegan Cheddar Cheese. 

Pop into the oven for at least 15 minutes!





No comments:

Post a Comment