Friday, August 29, 2014

RAW Rose Hip - Chia Jam









Käisime eile perega seenil ja ranna äärde jõudes leidsime suured kibuvitsa põõsad valminud viljadega. Teades, et tegu on tohutult kasuliku saagiga, tegin täna sellest huvitava toormoosi, millele soovitaksin katsetada juurde segada näiteks sidrunit. Suurepäraselt sobib moosi maitse mandlitega!!

Me and my family went mushrooming yesterday and when we got to the seaside, we found these big beach rose bushes, that had really ripe fruit. So knowing, that those are very valuable and beneficial for health, i thought i'd make raw jam out of them. I suggest to try adding some lemon to it. It tastes very good with almonds!

Vaja läheb:

* 2 kruusi valminud kibuvitsa vilju
* u 3 spl chia seemneid
* 1/2 kruusi vett
* u 5 spl agaavi siirupit (moos ei jäänud nii väga magus, aga paras. võib lisada rohkem)

Vala chia seemneid vette ja sega. Pane külmkappi vähemalt 1 tunniks (tavaliselt leotatakse neid 2-3 h või hoopis üleöö). Lõika kibuvitsa marjadel ära otsad ja peale poolitamist, kraabi väikse lusikaga kõik seemned välja. Blenderda puhastatud viljad koos chiade ja siirupiga moosiks. Hoia suletud purgis ja külmkapis. Soovitan moosi ära süüa paari kolme päeva jooksul!

P.S:

Kibuvitsa viljad on parim C vitamiini allikas; nad sisaldavad 50% rohkem vitamiin C'd kui apelsinid!

IN ENGLISH:

Ingredients:

* 2 cups ripe rose hips
* approx. 3 tbsp chia seeds
* 1/2 cup water
* approx. 5 tbsp agave syrup (that way the jam won't be too sweet. but feel free to add some more)

Soak the seeds in the water cup for at least 1 h (usually you do it for 2-3 h or even overnight). Cut off the hips' tops and cut them all into halves. Scrape the seeds using a teaspoon.
Blend the hips with chias and syup into a jam. Store in a closed jar and in a refrigerator. I suggest to eat the jam in 2 - 3 days.

P.S:

Rose hips are the best source of vitamin C; they contain 50% more vitamin C than oranges!!!

1 comment: