Saturday, October 4, 2014

RAW Triple Layer Cake With Marzipan On Top






Vaja läheb:

Põhjaks:

* 1/2 kruusi metspähkleid
* 2/3 kuusi datleid
* 2 spl toorkakao pulbrit

Purusta köögikombainis ja vajuta koogivormi põhja.

Kesmiseks kihiks:

* 2/3 kruusi datleid
* 1/2 kruusi kookoshelbeid
* 5 kirssi

Purusta köögikombainis ja vajuta põhjale.

Martsipani kihiks:

* 1 kruus kooritud ja jahvatatud mandleid või mandlijahu
* 4 spl vahtrasiirupit
* soovi korral mandliekstrakti (ei ole toor)

Sega lusikaga kõik ühtlaseks ja vormi näppude vahel ring ning vajuta see teise kihi peale ja silu pealt siledaks. Pane sügavkülma vähemalt 20 minutiks.

IN ENGLSIH:

For the crust:

* 1/2 cup hazelnuts
* 2/3 cup dates
* 2 tbsp raw cacao powder

Pulse in a food processor and press into the bottom of a cake pan. Set aside.


For the second layer:

* 2/3 cup dates
* 1/2 shredded coconut
* 5 cherries

Pulse in a food processor and press on top of the crust. Put aside.

For the marzipan layer:

* 1 cup peeled and powdered almonds or almond flour.
* 2 tbsp maple syrup.
* almond extract, if desired (not raw)

Stir everything with a spoon until it forms a dough and press on the second layer. Put in freezer for at least 20 minutes.


No comments:

Post a Comment