Friday, March 14, 2014

RAW Lavender Cheesecake




Inspiratsiooni sain Emily von Euw retseptist


Vaja läheb:

põhjaks:

* 1/3 kruus mandleid
* 1/2 kruus datleid
* 1/4 kruus kookoshelbeid

"juustu" kreemiks:

* 1, 5 kruusi india pähkleid (leotada vähemalt 2 tundi. terve öö oleks parem)
* 1/2 kruusi datleid (leotada vähemalt 15 minutit)
* 1/4 kruusi kookosõli (sulatada)
* 2 tl ingveri tükke (et hõlpsam blenderdada oleks, lõika tükid hästi õhukesed)
* 1/2 kruusi lavendliteed
* 2 tl agaavisiirupit (võib ka ilma)
* väike näpuotsatäis himaalaja soola
* 3 tl kuivatatud lavendliõisi


dekoreerimiseks:

* kuivatatud lavendlitaimi + õisi
* natuke palmisuhkrut

Purustada põhja koostisosad, suruda vormi ja panna külmutuskappi. Kreemiks keeta esialgu valmis lavendlitee ja blenderdada sellega ka kõik ülejäänu, kuni mass on siidine. Valada põhjale ja panna sügavkülmikusse. Hoida seal umbes 2 h. 

Thursday, March 13, 2014

RAW Julienned Zucchini "Pasta"






Vaja läheb:

* 1 zucchini
* 4 kirsstomatit
* natuke punast paprikat

Indiapäraseks kastmeks:

* pool pehmet avokaadot
* 2 tl sidrunimahla
* 2/3 kruusi leotatud india pähkleid
* soola
* pipart
* kurkumi
* tüümiani
* kuivatatud mangopulbrit
* India maitseainetesegu (koriander, kurkum, sibul, must pipar, apteegitill, kardemon, nelk, köömned ja cayenne pipar)
* natuke vett

Riivida zucchini nii, et ribad jääksid pikad (ära riivi edasi-tagasi, vaid tõmba alustades tipust kuni lõpuni  välja ainult ühes suunas). Pane kõrvale.

Blenderda kõik kastme koostisosad ja vala zucchinile. Lõika paprika suupärasteks tükkideks ja tomatid pooleks. Sega ja söö!

Friday, February 21, 2014

RAW Mango Spirulina Smoothie





Ostsin täna ka lõpuks smaragdrohelise spirulina pulbri ja suureks üllatuseks valmis maailma maitsvaim smuuti!

Vaja läheb:

* 1/2 mangot
* 1/2 banaani
* 1/2 apelsini
* 1 tl kookospalmi suhkrut
* 1 tl spirulina pulbrit
* u 1 sp vedelat mett (minu oma oli jõhvikatega ja seega maitse poolest hapukam)
* hästi natuke külma vett

Blenderda!

Monday, February 17, 2014

Vanilla Cherry Squares



Erin Bosdet'i retsept ilma shokolaadikihita.

Vaja läheb:

Põhi:

* 1 kruus datleid
* 1/4 kruusi seesamiseemneid
* 1/4 kruusi linaseemneid
* 2 spl kakaopulbrit
* suur näpuotsatäis vanilli pulbrit (mina kasutasin jahvatatud vanillikauna)

Roosa kiht:

* 1 kruus kookoshelbeid
* 1/4 kruusi sulatatud kookosõli
* 1 spl agaavisiirupit
* 1/4 kruusi külmutatud kirsse

Blenderda kõik põhja koostiosad kleepuvaks massiks. Võid blenderi anumasse eelnevalt paar tilka vett kallata. Seda juhul, kui datleid enne leotada ei soovi. Vajuta mass nelinurga kujulise anuma põhja ja pane kõrvale.

Kihiks eemalda kirssidelt kivid ja blenderda. Lusika abil aseta kiht kakaopõhjale ja pane sügavkülma umbes tunniks.




Friday, February 14, 2014

Valentinipäeva eri: Kookosekook roosivee- ja greibimahlaga.










Põhjaks ja äärteks:

* 1/2 kruusi datleid
* 1/4 kruusi kookoshelbeid
* 1/3 kruusi mandleid

Kookosemassiks:

* 1/4 kruusi sulatatud kookosõli
* 1/4 kruusi agaavisiirupit
* 1/2 roosa greip
* 1 kruus kookospiima (kasutasin ostetud purgi versiooni)
* 1/4 roosivett
* 1/2 kruusi kookoshelbeid
* 1/3 või 1/4 kruusi kookosjahu

Purusta blenderis datlid, kookoshelbed ja mandlid. Suru koogivormi põhja ja äärtesse. Pane ülejäänu ettevalmistamise ajaks põhi külmutuskappi.
Kookosmassiks blenderda kookospiim, greibi tükid, agaavisiirup, kookosõli ja roosivesi üsnagi vedelaks smuuti- taoliseks massiks. Hakka vähehaaval lisama kookoshelbed ja kookosjahu. Blenderda. Tõsta mass lusika abil põhjale ja ühtlusta pealmine kiht noaga siledaks. pane sügavkülmikusse umbes 3 tunniks. Lase hiljem toatemperatuuril soojeneda.

Wednesday, January 15, 2014

Kerge shokolaadikook


Hästi lahja aga super maitsev.

valmistamine:

põhjaks:

* 1/2 kruusi datleid, tükkideks lõigatud
* 1/2 kruusi mandleid
* 1/3 kruusi kookoshelbeid
* 2 spl kakaopulbrit

kreemiks:

* 4 suhkrustunud ja pehmet õuna
* 3 spl kakaopulbrit
* 2 spl kookosõli
* 2 - 3 spl agaavisiirupit ja/või vahtrasiirupit

Purusta põhja koostiosad ja vajuta väiksesse lahtikäivasse koogivormi. Pane külmkappi tahenema. Sulata kookosõli ja blenderda teiste kreemi koostiosadega ühtlaseks massiks, vala põhjale. Kaunista kuivatatud barbarissimarjade-, kakaopulbri- ja purustatud kohviubadega. Pane 1 - 2 h sühavkülma.

Friday, December 6, 2013

Avokaado kook vaarikate ja mustikakastmega







Tahan paluda vabandust.
 Põhjus, miks ma midagi viimasel ajal postitanud pole on seotud mu funkamast lakanud kaameraga ja minu mitte viitsimisega. Aga kuna homme on VHK's jõululaat, kus saab teha algust toortoiduga lähemalt tutvumisega ja ühtlasi ise ka endale meeldivaid maiuspalu voolida, siis selle auks mõtlesin end lõpuks kokku võtta. Pildid on tehtud minu õe nutitelfoniga.

P. S.
Tegu on sama koogi retseptiga, peale mille söömist tekkiski üleüldine huvi kõige raw vastu. Nii et
niiöelda minu esimene.

Põhjaks:

* 1 kruusitäis mandleid
* 1, 2 kruusitäit datleid
* lisasin omalt poolt ka natuke mooniseemneid, et krõmpsuvam oleks.

1. kihiks:

* pool kruusi vaarikaid
* pisut agaavi siirupit

2. kihiks:

* 2 küpset avokaadot
* 1/2 sidruni või laimi mahla (see säilitab avokaado helerohelise värvuse. selle komponendi puudumisel läheb kreem lihtsalt pruuniks)
* 1/2 kruusi agaavisiirupit

mustikakastmeks:

* alla poole kruusi mustikaid
* pisut agaavisiirupit ja/või vett

peale raputamiseks:

* kanepiseemneid. (mina kasutasin neid koorimata kujul)

Purusta blenderis mandlid ja datlid. Kui tahad kasutada ka mooniseemneid, siis lisa need hiljem, lihtsalt puru sisse raputades ja natuke segades. Vajuta puru põhja ja äärtesse. Blenderda vaarikad ja siirup. Võid vaarikad ka lihtsalt kahvliga põhja peale vajutada ja hiljem siiupiga üle niristada. Pane külmkappi. Avokaado kreemiks blenderda kõik kolm koostisosa siidjaks massiks ja vala põhjale. Ühtlusta lusika või noa abil pind ja pane sügavkülma nii kauaks, kui kannatus selleks jõudu annab. Mina hoidsin kooki külmas umbes 45 minutit. Kui kauem viivitada on kooki hiljem hõlpsam lahti lõigata. Blenderda mustikad vee ja/või siirupiga. Vala lusika abil koogile ja raputa peale veel seemned.
Söö ära!
Kusjuures kook seisab söödavana külmkapis veel umbes järgmised kaks - kolm päeva. Pigem kaks.