Vaja läheb:
Vaarika-linaseemne kaerajogurtiks:
* 1 kruus hapendatud kaerahelbeid:
pane kaerahelbed puhta veega blenderisse ja töötle kreemiseks massiks. Vala kaussi ja võid lisada juurde veel vett. Kata kauss marliga ja pane sooja kohta umbes 3 päevaks. Mida kauem see soojas seisab, seda happelisemaks ka muutub. Kohe kui kauss külma panna, katkeb hapenemise protsess. Massi võiks lusikaga segada kord päevas.
* 1/2 kruus vaarikaid
* 1 suur tl mett
* 1/2 tl lucuma pulbrit (valikuline)
* 2 spl linaseemneid
* pisut vett
Blenderda kõik koostisosad peale seemnete ühtlaseks massiks ja sega hulka seemned. Pane natukeseks ajaks külmkappi.
Rohelise tee-Aloe kaerajogurtiks:
* 1 kruus hapendatud kaerhelbeid
* 3 spl kanget rohelist teed
* 1 suur tl mett
* mõne aloe vera lehe sisu
* 1/2 tl lucuma pulbrit (valikuline)
* pisut vett
Blenderda kõik ühtlaseks massiks ja pane natukeseks ajaks külmkappi seisma.
Vanilli kaerajogurtiks:
* 1 kruus hapendatud kaerahelbeid
* 1 suur tl mett
* 1/2 tl lucuma pulbrit (valikuline)
* 1 tl jahvatatud vanillikauna + pisut lahustatud vanilliekstrakti
* pisut vett
Blenderda ja pane natukeseks külmkappi seisma!
IN ENGLISH:
Ingredients:
For the Raspberry-Flax Oat Yogurt:
* 1 cup fermented oats:
Put oats with fresh water in a blenders and work until you get a creamy mass. Pour into a bowl and add some more water. Cover the bowl with a gauze and leave in a warm place for about three days. The longer you wait, the more sour the yogurt will taste. If you put the bowl in a refrigerator, the fermenting process will stop. Also, it would be good to stir the mass about once a day.
* 1/2 cup raspberries
* 1 heaping tsp honey
* 1/2 tsp lucuma powder (optional)
* 2 tbsp flax seeds
* a little water
Blend all ingredients except flax. Now stir in the seeds and put in refrigerator for a little while before eating!
For the Greentea-Aloe Oat Yogurt:
* 1 cup fermented oats
* 3 tbsp strong green tea
* 1 heaping tsp honey
* the inside of couple aloe vera leaves
* 1/2 tsp lucuma powder (optional)
* a little water
Blend and put in refrigerator for a little while before eating!
For the Vanilla Oat Yogurt:
* 1 cup fermented oats
* 1 heaping tsp honey
* 1/2 tsp lucuma powder (optional)
* 1 tsp powdered vanilla bean + a little bit of vanillaa extract
* a little water
Blend and put in refrigerator for a little while before eating!
No comments:
Post a Comment