Wednesday, September 24, 2014
RAW Cauliflower Rice Sushi
Vaja läheb:
* 2 nori lehte
riisi jaoks:
* 1/2 lillkapsast
* kuni 1/2 pehmet avokaadot
* 1 spl õunaäädikat
* soola
* pipart
Purusta käägikombainis kõik koostisosad nii peeneks, et mass meenutaks keedetud riisi. Määri riis nori lehele nii, et äärtest jääks vähemalt 1 cm vabaks.
sisu jaoks kasutasin:
* avokaadot
* porgandit
* kurki
* peterselli
* paprikat
* seesami seemneid
Lõika kõik peenikesteks ribadeks ja aseta piklikult riisiga kaetud nori lehe ühele poole. Kasutades bambusematti, keera leht tihedaks toruks.
Võta terav nuga, kasta vette ja ettevaatlikult lõika ära toru otsad. Kasta nuga vette iga kord enne lõikamist. Serveeri meelepäraste kastmete- ja sushi lisanditega.
IN ENGLISH:
Ingredients:
* 2 nori sheets
for the rice:
* 1/2 cauliflower
* up to 1/2 avocado
* 1 tbsp apple cider vinegar
* salt
* pepper
Pulse everything in a food processor until it starts to resemble cooked rice. Spread the rice over nori sheets, leaving 1 cm uncovered at top and bottom of the nori.
for the fillings i used:
* avocado
* carrot
* cucumber
* parsley
* red bell pepper
* sesame seeds
Cut everything in thin stripes and arrange across rice. Moisten top edge with water and roll forward using the sushi mat. Roll tightly overlapping to seal with the moist edge. Remove sushi mat and place roll seam side down. Moisten knife and cut into equal pieces. Serve with different sauces and sushi fixings.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment