Saturday, July 12, 2014

RAW Berry Curd Cake








Tekstuurilt väga meenutab kohupiima kooki. Suviselt marjane ja värske magustoit!!

Vaja läheb:

koogipõhjaks:

* 1 kruus mandleid
* 1 kruus datleid
* 1/3 kruusi kookoshelbeid

Purusta köögikombainis ja vajuta lahtikäiva koogivormi põhja. Pane kõrvale.

marjakihiks:

* vaarikaid
* mustikaid

Viska marjad koogipõhjale ja magusama elamuse soovi juhul nirista õrnalt agaavi-/vahtrasiiupiga üle!

kohupiimaks:

* u 2 kruusi leotatud india- ja makadaamiapähkli segu
* 2 pehmet avokaadot
* u 2/3 kruusi agaavi-/ vahtrasiirupit
* u 1 tl spirulina pulbrit (roheline värvus, annab juurde mõnusa maitse ja on super tervislik)
* u 1/2 kruusi veevannil sulatatud kookosõli

Püreesta ja vala marjakihi peale. Pane sügavkülmikusse tahenema umbes kuni kaheks tunniks.
Kaunista ohtra koguse marjade ja muu ilusaga!

Mina kasutasin:
* chia seemneid
* musti mooniseemneid
* mooruspuumarju
* mustikaid
* vaarikaid
* kookoshelbeid

Voila!

IN ENGLISH:

Its texture sort of reminds me of curd cake. A very berryish and refreshing cake, perfect for summer picnics!

Ingredients:

for the crust:

* 1 cup almonds
* 1 cup dates
* 1/3 cup shredded coconut

Pulse them in food processor until sticky and press into an openable cake pan. Set aside.

for the berry layer:

* blueberries
* raspberries

Throw them on the crust and for an even sweeter taste you can drizzle them over with some agave-/maple syrup.

for the curd:

* approx. 2 cups soaked cashew- and macadamian nut- mix
* 2 ripe avocados
* approx. 2/3 cup agave-/maple syrup
* approx. 1 tsp spirulina powder (gives the lovely green colour, adds a nice taste to it, plus is super healthy!)
* approx. 1/2 melted coconut oil

Blend and pour over the berry layer. Leave in freezer for until two hours. Decorate with lots of berries and other pretty stuff!

I did it with some:
* chia seeds
* black poppy seeds
* white mulberries
* blueberries
* raspberries
* shredded coconut

Voila!


RAW Turmeric Smoothie



Tegin selle imemaitsva ja tohutult tervisliku smuuti RawAyurveda retsepti järgi ja soovitan teil teha sama!

Vaja läheb:

* 1 kruus kanepi-/kookospiima (mina kasutasin Helsinkist ostetud kanepiima, mille olemasolust kuskil Eestis mina isiklikult ei tea, aga seda on lihtne ka ise valmistada)
* 1/2 kruusi külmutatud ananassi-/mangotükke (minul oli kodus mango)
* 1 värske banan
* 1 spl sulatatud kookosõli (kuna valasin selle mõtlemata otse külmutatud mangode peale, siis jäid mulle smuutisse väikesed kookosõli tükid, mille välja kookimine oli natuke tüütu, niiet soovitan teil kas õli üldse mitte lisada või olla selle segamisega väga ettevaatlik)
* kuni 1 tl kurkumi pulbrit
* 1/2 tl kaneeli
* 1/2 tl ingverit
* 1 tl chia seemneid
* 1 tl maca pulbrit (võib ka ilma)

IN ENGLISH:

Made this delicious and super healthy smoothie by RawAyurveda and i suggest you to do the same!

check it out:

http://www.rawayurveda.com/4557/turmeric-super-smoothie/

Monday, June 30, 2014

Sweet Honeydew Juice




Vaja läheb:

* melonit

Kasuta mahlapressi ja joo!


IN ENGLISH:

Ingredients:

* honeydew

Use a juicer and drink up!

Frozen Watermelon Pops




Täiesti süüvaba ja looduslik mahlajäätis, mis säilitab vilja magusa maitse. Soovitan proovida ka melonit! Veel suuremateks maitseelamusteks võib viljad enne külmutamist natuke aega hoida näiteks piparmündivee või laimi-/sidrunimahla sees.

Vaja läheb:

* arbuusi

Lõika arbuusi võimalikult magusamast kohast välja endale sobiva kujuga tükid ja torka need kahvli otsa ja pane miinimum pooleks tunniks sügavkülmikusse jäätuma!

IN ENGLISH:

Completely guilt free and natural ice pops, which maintain the sweet taste of the fruit/vegetable. I also recommend to make pops out of honeydew! And for even more delicious result you can infuse the fruit wedges with mint water or lime-/lemonjuice. 

Ingredients:

* watermelon

Cut the watermelon in wedges and stab them on a fork. Put in freezer for at least 30 minutes!

RAW Rose-Coconut Ice Cream With Black Poppy Seeds




Vaja läheb:

* 2 banaani
* u 1-2 tl roosivett
* 1 spl kookoshelbeid
* u 1-2 tl mooniseemneid

Koori ja lõika banaanid väikesteks tükkideks ja pane kaanega anumasse ja külmuta. Kui banaanid on täiesti külmunud pead natuke ootama, et need pisut üles sulaksid. Lisa banaanidele roosivesi ja blenderda. Võid kasutada ka näiteks tavalist käsimiksrit. Lisa kookoshelbed ja seemned ja sega läbi. 
Võid juurde segada ka näiteks pool teelusikatäit peedimahla, et jäätis oleks roosa.
Soovitus on süüa jäätis ära kohe peale selle valmimist, sest see kipub palju rutem ära sulama, kui tavaline jäätis. 

IN ENGLISH:

Ingredients:

* 2 bananas
* approx. 1-2 tsp rosewater
* 1 tbsp shredded coconut
* approx. 1-2 tsp black poppy seeds

Peel and cut the bananas. Freeze them in a food container. When the bananas have frozen, place the chunks in food processor and blend with the rosewater until creamy. You can also use a regular hand blender if you want to, but it will just take more time. Stir in the shredded coconut and seeds. You can also use about half a tsp of beet juice to make the ice cream pink. 
Try to eat the ice cream right away, because it tends to melt a lot faster than regular ice creams.

Friday, June 27, 2014








Natuke pilte Riias tehtud mahladest ja RawGarden imemaitsvast koogist!

Raw Chocolate Ganache Cake





Kahjuks ei tulnud pildid küll eriti kaunid, sest kook sai valmis alles hilja öösel ja päikesevalgus oli selleks ajaks juba läinud, aga see kook on tõesti vääääga väga väga maitsev ja toitev ka. Kindlasti üks  mu uutest lemmikutest!

Vaja läheb:

põhjaks:

* 1 kruus datleid
* u 3/4 mandleid
* u 1/2 kruus kookoshelbeid

kreemiks:

* u 1/2 - 2/3 kruusi toorkakao pulbrit
* u 1/3 kruusi kookosõli
* 2 - 3 pehmet avokaadot
* 1 suur tl purustatud vanillikauna
* 1/3 kruusi kookospalmi suhkrut + u 3 spl vahtrasiirupit
* näpuotsatäis soola

Purusta põhja koostisosad ja vajuta näppudega lahtikäidava koogivormi põhja. Pane kõrvale (külmutuskappi). Kreemi jaoks püreesta kõik koostisosad ühtlaseks massiks ja vala põhjale. Aseta sügavkülmikusse u tunniks. Mina isiklikult hoidsin kooki külmas natuke üle poole tunni ja selleks hetkeks oli koogi konsistents minu jaoks täiesti laitmatu.

IN ENGLISH:

Unfortunately the pictures didn't come out too well, because the cake was done, when it was
 dark outside and the sunlight was already gone, but it really tastes very very very good and is also very filling. Definitely one of my new favourites!

for the crust:

* 1 cup dates
* approx. 3/4 cup almonds
* approx. 1/2 cup shredded coconut

for the filling:

* approx. 1/2 - 2/3 cup raw cocoa powder
* approx. 1/ 3 cup coconut oil, melted
* 2 - 3 ripe avocados
* 1 generous tsp powdered vanilla bean
* 1/3 cup coconut palm sugar + approx. 3 tbsp maple syrup (or any other sweeteners)
* a pinch of salt

In a food processor blend the dates with the nuts and coconut shreds until it starts sticking together. Press the crust dough into the bottom of an openable cake pan. Set aside (you can put it into the refrigerator).
For the filling you just have to blend everything into a smooth cream. Pour the ganache over the crust and put it into the freezer for about 30-60 minutes. I took it out after like 40 minutes and for me, personally, the texture of it was just perfect!