Friday, November 1, 2013

Shokolaadiga kaetud piparmündipallid



Vaja läheb:

piparmündipallideks:

* kookoshelbeid
* mandleid
* kookosõli
* agaavisiirupit
* vahtrasiirupit
* piparmündilehti (mina kasutasin neid kuivatatud kujul, kuid värskete lehtedega on maitse kindlasti tugevam)

Jahvata kohviveskis piparmündilehed ja mandlid. Sega kokku siirupid ja sulatatud kookosõli. Sega kõik koostiosad omavahel käsitsi kokku. Vormi pallid (pallide vormimisel nii, et näppude külge ei kleepuks, saab kasutada nii erinevaid jahusid, kui ka lihtsalt vett). Pane sügavkülma tahenema.

shokolaadiglasuuriks:

* agaavisiirupit
* vahtrasiirupit
* kookosõli
* toorkakaopulbrit
* vanilli
* näpuotsatäis soola (või veel vähemgi)

Sulata kookosõli ja sega siirupitega kokku. Lisa kõik ülejäänud koostiosad ja sega. Kakaopulbrit peaks olema nii palju, et vedelik ei paistaks läbi, vaid oleks ühtlaselt pruun. Vala glasuur pallidele ja pane 5 minutiks sügavkülmikusse tahenema.


No comments:

Post a Comment