Tuesday, December 2, 2014

RAW Almond Cream Cake




Vaja läheb:

põhjaks:

* 1 kruus mandleid
* 2/3 kruus valgeid mooruspuu marju
* 1/2 kruus pehmeid datleid
* pisut jahvatatud vanillikauna

Töötle ühtlaseks massiks ja suru koogivormi põhja ja soovi korral ka äärtesse. Pane kõrvale.

kreemiks:

* 2 pehmet avokaadot
* 1 banaan
* 2 spl sulatatud kookosõli
* u 3 spl vahtra siirupit
* pisut mandliekstrakti + tibatilluke tilk vanilliekstarkti(valikuline)

Blenderda koostisosad kreemiks ja vala põhjale. Pane umbes 40 minutiks sügavkülmikusse tahenema!

IN ENGLISH:

Ingredients:

for the crust:

* 1 cup almonds
* 2/3 cup white mulberries
* 1/2 cup soft dates
* a bit of vanilla bean powder

Pulse everything into a thick sticky dough and press into the bottom (and sides) of the cake form and put aside.

for the crust:

* 2 soft avocados
* 1 banana
* 2 tbsp melted coconut oil
* approx. 3 tbsp maple syrup
* a little almond extract + a tiny bit of vanilla extract(optional)

Blend everything into a silky cream and pour on to the crust. Put in freezer for about 40 minutes to set!


RAW Mint Chocolate



Vaja läheb:

* 1/2 kruus sulatatud kakaovõid
* u 2/3 kruusi toorkakao pulbrit
* u 3 spl agaavi/vahtra siirupit / mett
* värskeid piparmündilehti/ 1 spl jahvatatud piparmündilehti + pisut naturaalset mündi ekstrakti
* 1 spl lucuma pulbrit (valikuline)

Sulata veevannil kakaovõi ja sega hulka kõik ülejäänud koostisosad. Konsistents peaks enamvähem olema keefiri laadne või paksem. Vala shokolaad vormidesse ja pane vähemalt 15 minutiks sügavkülma tahenema!

IN EGLISH: 

Ingredients:

* 1/2 cup melted cocoa butter
* approx. 2/3 cup raw cocoa powder
* approx. 3 tbsp agave/maple syrup / honey
* fresh peppermint leaves/ 1 tbsp dried peppermint leaf powder + a bit of natural mint extract
* 1 tbsp lucuma powder (optional)

Melt the butter using a water bath and stir in the other ingredients. The consistency should resemble yogurt drink or be even thicker. Pour the chocolate in little forms and put in freezer for at least 15 minutes!

Monday, December 1, 2014

RAW Fermented Oat Yogurts




Vaja läheb:

Vaarika-linaseemne kaerajogurtiks:

* 1 kruus hapendatud kaerahelbeid:

pane kaerahelbed puhta veega blenderisse ja töötle kreemiseks massiks. Vala kaussi ja võid lisada juurde veel vett. Kata kauss marliga ja pane sooja kohta umbes 3 päevaks. Mida kauem see soojas seisab, seda happelisemaks ka muutub. Kohe kui kauss külma panna, katkeb hapenemise protsess. Massi võiks lusikaga segada kord päevas.

* 1/2 kruus vaarikaid
* 1 suur tl mett
* 1/2 tl lucuma pulbrit (valikuline)
* 2 spl linaseemneid
* pisut vett

Blenderda kõik koostisosad peale seemnete ühtlaseks massiks ja sega hulka seemned. Pane natukeseks ajaks külmkappi. 

Rohelise tee-Aloe kaerajogurtiks:

* 1 kruus hapendatud kaerhelbeid
* 3 spl kanget rohelist teed
* 1 suur tl mett
* mõne aloe vera lehe sisu
* 1/2 tl lucuma pulbrit (valikuline)
* pisut vett

Blenderda kõik ühtlaseks massiks ja pane natukeseks ajaks külmkappi seisma. 

Vanilli kaerajogurtiks:

* 1 kruus hapendatud kaerahelbeid
* 1 suur tl mett
* 1/2 tl lucuma pulbrit (valikuline)
* 1 tl jahvatatud vanillikauna + pisut lahustatud vanilliekstrakti
* pisut vett

Blenderda ja pane natukeseks külmkappi seisma!

IN ENGLISH:

Ingredients:

For the Raspberry-Flax Oat Yogurt:

* 1 cup fermented oats:

Put oats with fresh water in a blenders and work until you get a creamy mass. Pour into a bowl and add some more water. Cover the bowl with a gauze and leave in a warm place for about three days. The longer you wait, the more sour the yogurt will taste. If you put the bowl in a refrigerator, the fermenting process will stop. Also, it would be good to stir the mass about once a day. 

* 1/2 cup raspberries
* 1 heaping tsp honey
* 1/2 tsp lucuma powder (optional)
* 2 tbsp flax seeds
* a little water

Blend all ingredients except flax. Now stir in the seeds and put in refrigerator for a little while before eating!

For the Greentea-Aloe Oat Yogurt:

* 1 cup fermented oats
* 3 tbsp strong green tea
* 1 heaping tsp honey
* the inside of couple aloe vera leaves
* 1/2 tsp lucuma powder (optional)
* a little water

Blend and put in refrigerator for a little while before eating!

For the Vanilla Oat Yogurt:

* 1 cup fermented oats
* 1 heaping tsp honey
* 1/2 tsp lucuma powder (optional)
* 1 tsp powdered vanilla bean + a little bit of vanillaa extract
* a little water

Blend and put in refrigerator for a little while before eating!

RAW Pumpkin Porridge



Vaja läheb:

* 1 kruusitäis leotatud tatart/kaerahelbeid
* 1/2 kruusitäit kõrvitsatükke
* 1 suur tl mett
* kaneeli
* allspice segu (muskaatpähkel, nelk, kaneel, vürts)
* pisitilluke jupp ingverit (valikuline)
* vett

Blenderda leotatud tatar/kaer puhta veega ja sega juurde kõik ülejäänud koostisosad. Blenderda uuesti!

IN ENGLISH:

Ingredients:

* 1 cup soaked buckwheat/oats
* 1/2 cup diced pumpkin
* 1 heaping tsp honey
* cinnamon
* allspice mix (nutmeg, cloves, cinnamon)
* a little piece of fresh ginger (optional)
* water

Blend the soaked buckwheat/oats with fresh water and stir in the other ingredients. Blend again!


RAW Brussels Sprout Chips



Vaja läheb:

* väike kausitäis brüsseli kapsaid
* pisut kookosõli
* soola
* pisut vahtrasiirupit (valikuline)

Lõika ära kapsajuure ots. Eralda kapsastelt pealmised kihid ja masseeri näppude vahel need sisse õli, siirupi ja soolaga. Pane kuivati kilele laiali ja kuivata 42 kraadi juures üleöö.

IN ENGLISH:

Ingredients:

* a little bowl of brussels sprouts
* coconut oil
* salt
* maple syrup (optional)

Cut off the stalks. Separate the outer leaves and massage the oil, salt and syrup in. Put on dehydrator sheet and dehydrate at 42 degrees for the whole night.

RAW Lucuma Ice Cream & Raspberry-Pineapple Nice Cream




Lucuma jäätiseks läheb vaja:

* 3 külmutatud banaani
* 1 suur tl lucuma pulbrit
* kaunistamiseks pisut valgeid mooruspuu marju

Blenderda ja söö kohe!!

Vaarika-Ananassi jäätiseks läheb vaja:

* 1 kruus külmutatud vaarikaid
* 1-2 külmutatud banaani
* 2/3 kruusi külmutatud ananassi

Blenderda ja söö kohe!!

IN ENGLSIH:

For the Lucuma Ice Cream:

* 3 frozen bananas
* 1 heaping tsp lucuma powder
* white mulberries for garnish

Blend and eat right away!!

For the Raspberry-Pineapple Nice Cream:

* 1 cup forzen raspberries
* 1-2 frozen bananas
* 2/3 cup forzen pineapple

Blend and eat right away!!

RAW Apple Cookies and Pomegranate Jam





Moosi jaoks läheb vaja:

* 1 kruus granaatõuna seemneid
* 1/3 kruus pehmeid datleid
* 1/2 kruus leotatud chia seemneid

Blenderdada!

IN ENGLISH:

For the jam:

* 1 cup pomegranate seeds
* 1/3 cup fresh dates
* 1/2 cup soaked chia seeds

Blend!

Küpsiste jaoks läheb vaja:

* 3 kruusi tükeldatud koduõunu
* 1/2 kruusi rosinaid
* 1/3 kruusi linaseemneid
* 1 kruus gluteenivabu kaerahelbeid
* 2/3 kruusi kookoshelbeid
* kaneeli
* mett

Töötle köögikombainis enam-vähem ühtlaseks massiks ja laota toidukuivati kilele. Kuivata 42 kraadi juures üleöö. Lõika lõikelaua peal sobivateks tükkideks ja hoiusta õhukindlas karbis (vastasel juhul lähevad küpsised ajaga pehmeks ja nätskeks).

IN ENGLISH:

For the cookies:

* 3 cups of diced home apples
* 1/2 cups raisins
* 1/3 cups flax seeds
* 1 cup gluten free oats
* 2/3 cup shredded coconut
* cinnamon
* honey

In a food processor, mix everything into an even mass and spread it over the dehydrator sheet. Dehydrate at 42 degrees for the whole night. Cut the cookies on a cutting board and store in an airtight environment (otherwise they will get soft and doughy).