Saturday, January 24, 2015

RAW Eastern Cutlets with Tahini Sauce


Idamaiste Kotlettide jaoks läheb vaja:

* 2 kruusi mahlateost üle jäänud viljaliha (mina tegin mahla 4 porganidist, 1/4 peedist, 2 suurest kõrvitsa tükist, 2 väiksest koduõunast, 1 sellerivarrest ja väiksest ingverijupist)
* 1,5 päiksekuivatatud tomateid, leotatud
* 1/2 kruusi jahvatatud linaseemneid
* 1 pisike sibul
* küüslaugu pulber (värske sobib samuti)
* india köömneid
* kuivatatud tilli
* karrit
* kurkumi
* garam masalat
* pipart

Kasutades köögikombaini või käsimiksrit, töötle massikuni tulemuseks on paks ja enam-vähem ühtlane koostis. Vormi kätega vöikesed lapikud kotletid ja kuivata toidukuivatis 42 kraadi juures vähemalt 6 tundi (hea mõtle oleks vahepeal neid ümber pöörata).

Tahini Kastme jaoks:

* 1/2 kruusi noore kookose viljaliha
* 1 tl tahinit
* küüslaugu pulbrit
* tamarit (pisut kui üldse)
* pipart
* seesamiseemneid serveerimiseks

Blenderda või mikserda kõik kreemiseks kastmeks ja söö koos kotlettide ja värske brokoliga!

IN ENGLISH:

For the Cutlets:

* 2 cups juice pulp (mine was from 4 carrots, 1/4 beet, 2 big chunks of pumpkin, 2 little apples, 1 celery stalk and a small piece of ginger)
* 1,5 cups sundried tomatoes, soaked
* 1/2 cup flax seed meal
* 1 little onion
* garlic powder (fresh is great, too)
* indian cumin seeds
* dried dill
* curry
* turmeric
* garam masala
* pepper

Using a food processor or a hand mixer, work everything into a thick consistency and form little cutlet shapes. Dry in dehydrator at 42 degrees for at least 6 hours (i advise you to flip them in a while).

For the Tahini Sauce:

* 1, 2 cup of young coconut meat
* 1 tsp tahini
* garlic powder
* tamari (just a little) (optional)
* pepper
* sesame seeds for serving

Blend everything into a creamy sauce and eat together with the cutlets and fresh broccoli!

No comments:

Post a Comment