Saturday, January 24, 2015

RAW Christmas Cake



Koogipõhjaks läheb vaja:

* 1 kruus kreeka pähkleid
* 2/3 kruus mandleid
* 1/2 kruus goji marju
* 1 kruus datleid
* 1 tl kaneeli
* 1 tl kõrvitsavürtsi segu (vürts, kardemon, pipar, muskaatpähkel, nelk, kaneel, ingver) (piparkoogi maitseaine)

Köögikombainis töötle kõik koostisosad taigna-taoliseks massiks ja suru koogivormi põhja. Pane kõrvale.

Teiseks kihiks:

* 3 mahlast ja magusat pirni.

Lõigu pirnid meeldivateks tükkideks ja laota koogipõhjale.

Kreemiks:

* 3-4 mahlast ja magusat pirni
* u 3 valminud avokaadot
* 2-3 tl toorkakao pulbrit
* 2 tl kõrvitsavürtsi segu (piparkoogi maitseaine)
* u 1/2 kruusi sulatatud kookosõli
* 1/2 kruusi vahtrasiirupit

* kreeka pähkleid, pekaani pähkleid, goji marju kaunistamiseks

Blenderda koostiosad kreemiks ja vala teisele kihile. Aseta sügavkülma, kuni kreem on tahke.


IN ENGLSIH:

For the crust:

* 1 cup walnuts
* 2/3 cup almonds
* 1/2 cup goji berries
* 1 cup dates
* 1 tsp cinnamon
* 1 tsp pumpkin spice mix ( allspice, cardamom, pepper, nutmeg, cloves, cinnamon, ginger)

Pulse everything into a dough a press in to the bottom of a cake pan. Put aside.

For the second layer:

* 3 very ripe and sweet pears

Cut into preferred pieces and lay on the crust.

For the cream:

* 3-4 very ripe and sweet pears
* 2-3 ripe avocados
* 2-3 tbsp raw cocoa powder
* 2 tsp pumpkin spice mix
* approx. 1/2 cup melted coconut oil
* 1/2 cup maple syrup

* walnuts, pecans and goji berries for topping.

Blend all ingredients into a creamy paste and pour over the second layer. Put in freezer until firm.

No comments:

Post a Comment